Nils Henrik Tjikkom: "Min tøffeste motstander hittil"

Nils Henrik Tjikkom går sin andre proff-kamp 26. september mot brasilianske Eduardo Goncalves ved Contenders 12 i England.

Nils Henrik Tjikkom går sin andre proff-kamp 26. september mot brasilianske Eduardo Goncalves ved Contenders 12 i England.

Tidligere i år vant Nils Henrik Tjikkom (1-0) sin proff-debut, og forbereder seg nå til ny kamp mot sin tøffeste motstander hittil.

Contenders og motstander Eduardo Goncalves

- Jeg har forstått det slik at Contenders er blant de største organisasjonene i England. Jeg har sett noen kamper derfra og alt virker veldig bra, samt at de ikke minst har dyktige kamerateam slik at man får sett alt fra flere vinkler som på tv.

Jeg vet at Eduardo Goncalves har to amatørkamper fra tidligere og at dette er hans første proff-kamp. Han blir nok min tøffeste motstander hittil med tanke på at han har svart belte i BJJ og er svært rutinert på bakken. 

Forberedelser til kamp

- Før forrige kamp fikk jeg en overbelastning i kneet og tok det litt for mye med ro, noe som straffet meg mye med tanke på at jeg nesten var tom før andre runde var over. Da fikk jeg reddet meg ved at jeg hadde mye bedre ferdigheter på bakken og kunne styre der.

Nå har jeg fokusert veldig på kondisjon, trent variert og kjent nøye etter på kroppen for å unngå skader. Jeg forbereder meg mye på å komme meg raskt opp fra bakken og holde kampen stående.

Jeg har den siste tiden trent mye på Ålesund BJJ under Robert Vingsnes, og skal snart reise til Oslo for å trene med Tor Olav Hauge. Jeg planlegger også å reise til England for å få en mer variert oppkjøring hvor jeg kan teste meg på litt forskjellige nivå. Det blir veldig mye trening på nedtakningsforsvar!

Planen er å få med meg både Robert og Tor Olav til kampen i England 26. september.