Det norske MMA-landslaget: Andreas Endrerud

Andreas Endrerud er klar for å representere Norge.

MMA Norway presenterer det norske MMA-landslaget 2015/16.

Andreas "Endis" Endrerud ( - 65,8 kg, Hønefoss Fight Gym )

- Jeg startet med MMA for litt under fire år siden her på Hønefoss Fight Gym, og hadde bare såvidt vært litt innom boksing tidligere. Jeg fikk ganske raskt smaken på sporten, og vant to merkekamper før jeg gikk over til amatør hvor jeg har en record på 2-0. 

Hønefoss Fight Gym har blitt mitt andre hjem og vi har et veldig bra miljø der. Henning Svendsen (treneren vår og presidenten i NMMAF) er veldig flink til å se alle, og både hjelpe og motivere oss. Vi har også et strålende kamp-parti, med Jørgen og Marianne som også kom inn på landslaget, og sammen med en hel gjeng av andre gode atleter på gymmen føler jeg at vi har det vi trenger av folk i ryggen for å nå langt. 

Jeg synes at opplegget rundt uttaket, og selve landslaget så langt har vært veldig bra. Det føles godt planlagt hele veien og her på Hønefoss Fight Gym er vi veldig målbevisste, og det tviler jeg ikke på at resten av landslaget er heller. For mitt vedkommende så har jeg jobbet for å komme inn på landslaget siden jeg så hvor bra Norge klarte å gjøre det den første runden, og det å representere Norge under det norske landslaget er noe jeg verdsetter veldig høyt, og gjør meg stolt. Det får meg til å ta meg selv litt ekstra i nakken og trene enda hardere og mer fokusert.

Planen var at jeg skulle konkurrere i EM, men jeg gikk en kamp 3. oktober hvor jeg ødela senen i ringfingeren, og sånne ting tar litt tid. Men, hvis alt går etter planen så skal jeg være leget og kampklar igjen i mai og jeg blir uansett med til EM i England for å støtte de andre krigerne som skal konkurrere.

Mine mål i første omgang er å bli kampklar igjen og gjøre det bra i landskampene på nyåret, og forhåpentligvis representere Norge i VM og dra derfra med en medalje. Deretter kan jeg tenke meg å begynne og gå proffkamper og se hvor langt jeg kommer. Drømmen og ambisjonene mine er å komme meg inn i de største ligaene i verden, og å kunne leve av det.

Som en MMA-utøver er jeg veldig dedikert og bruker de fleste timene i døgnet på å studere teknikker, se på kamper, trene riktig og spise riktig (spesielt ved oppkjøring til kamp), og gjøre det jeg kan for å bedre meg selv daglig. Jeg føler at jeg er mer tekniker enn "brawler", og Henning er veldig flink til å komme med bra kampplaner som vi jobber masse med slik at jeg føler meg klar på kampdagen.

Hvis jeg kan si noen avsluttende ord så vil jeg gjerne takke familie og venner for at de gang på gang drar utenlands for å støtte og heie meg frem, gir meg oppmuntrende ord og motivasjon til å tråkke på. Jeg vil også takke mine solide sponsorer Body & Soul Hønefoss, Sportstape.no, Highwhey.no og Topstyle.no. Disse er fantastisk å ha på laget! 

Jeg vil også selvsagt takke Chris, Thomas, Christoffer og Kristian på Sarpsborg Chi som har vært med oss på de fleste turene til England, og også trent med oss. Selvfølgelig rettes også en takk til  MMA-familien min på Hønefoss Fight Gym!