Det norske MMA-landslaget: Markus Hægland

Markus Hægland er klar for å representere Norge.

MMA Norway presenterer det norske MMA-landslaget 2015/16

Markus Hægland ( - 61,2 kg, Stavanger MMA Senter )

- Jeg har trent kampsport i litt over fire år, og begynte med MMA på Stavanger MMA Senter. Etter noen måneder med juling i buret ville jeg fordype meg i stilartene, og har nå fått et godt grunnlag innen muay thai, kickboksing og brasiliansk jiu jitsu. Dette gir også utslag i buret, og de ni siste månedene har jeg tatt ti medaljer, blitt norgesmester i kickboksing (pointfighting), gradert meg til blått belte i BJJ og kommet med på det norske landslaget i MMA.

Det er en drøm å få se at noe man har jobbet så hardt for plutselig få vinger og ta av! Det har krevd mye trening og fullt fokus, og til tider har jeg  trent 25-28 timer i uken. Det flotte med å trene på Stavanger MMA Senter er å være omringet av veldig flinke og like aktive utøvere i både muay thai og BJJ. 

Det er et flott miljø og begge de to hovedtrenerne vet hva de driver med. Her snakker vi om to verdensmestere med lang erfaring! Både Gilberto Ferraz (BJJ) og Malick Bah (muay thai) er to trenere som er villig til å satse på deg om du ønsker å gå videre med kampsporten din.

Det blir fantastisk å skulle representere Norge i EM og forhåpentligvis VM. Jeg er en MMA-utøver som liker å bruke hurtighet og finter i buret, og om kampen blir stående så går jeg for knockout. Min første landskamp blir i EM som finner sted i Birmingham 19-23. november. Mitt største mål er å kunne leve av sporten og gå proffkamper, så dette er et steg nærmere til å oppnå målet. 

Forhåpentligvis vil dere få se meg i UFC en dag.