Det norske MMA-landslaget: Jørgen Indsetviken

 

Jørgen Indsetviken er klar for å representere Norge.

MMA Norway presenterer det norske MMA-landslaget 2015/16.

Jørgen "Devastator" Indsetviken (- 77,1 kg, Hønefoss Fight Gym)

- Jeg har trent MMA siden 2010 og har gått fem kamper i utlandet. Jeg gikk min første kamp etter ett år med trening og tapte dessverre den. Min neste kamp gikk jeg noen måneder senere og der også ble det tap (delt avgjørelse). Deretter tok jeg en liten pause fra kamp for å utvikle meg videre. Mine tre neste kamper vant jeg og min record er 3-2, selv om jeg føler at de to første ikke helt teller, hehe.

Hønefoss Fight Gym er det beste gymmet jeg har vært innom på veldig mange måter. Det er en veldig bra hovedtrener, med mye forståelse og kunnskap om både de tidlige dagene av MMA, samt nåtid. Han vet hva som gjelder for å utvikle seg i de retninger som kan gi konkurransedyktige utøvere. Miljøet er også noe jeg vil skryte av her! De dagene man kanskje har lyst til å holde seg hjem, er det gjengen som drar deg med på trening. Man blir en liten gjeng hvor alle føler seg likeverdige, med et uformelt preg på treningene.

Uttaket til landslaget var ganske greit å gjennomføre. Det var ikke noe spesielt nytt for verken meg eller de andre, så alle fikk et godt utgangspunkt for å vise seg litt frem. Det føles jo selvfølgelig bra å kunne representere flagget vårt! Det føler jeg forøvrig at jeg gjør hver gang jeg ellers er utenlands og fighter også.

Første kamp som medlem av landslaget blir 19. november i EM i Birmingham. Dette er en turnering som foregår til 22. november, og det er vinn eller forsvinn som betyr at man kan enten gå en kamp eller maksimalt fem kamper på disse fire dagene. Første motstander blir trukket dagen før så jeg vet foreløpig ikke hvem jeg skal møte.

Jeg liker å ta et steg av gangen så første mål er å gjennomføre EM. Så kommer det kamp for kamp og mitt første store mål er å gå proff, om jeg blir fornøyd med mine neste kamper.

Jeg føler at jeg har en "grinder" stil. Jeg liker å bryte, få folk ned og hamre frem en TKO eller en submission. Jeg føler at jeg har god bryting som jeg ofte bruker til å velge litt hvor kampen skal være. Men, jeg føler også at jeg kunne ha fullført en kamp hvor som helst da jeg er en relativt allround fighter.

EM finner sted i Birmingham, og starter 19. november.